O kampanii
Spożycie produktów wytwarzanych z ziarna kukurydzy w Polsce wciąż pozostaje na niskim poziomie, pomimo ich wielu walorów odżywczych i zdrowotnych. W kampanii pod hasłem „Kukurydza – źródło zdrowia, energii i smaku” mówimy:
jakie ma zalety odżywcze i na jakie dolegliwości jej spożywanie może mieć korzystny wpływ
dlaczego warto uwzględniać kukurydzę oraz pochodzące z niej produkty w diecie każdego z nas – dorosłego, dziecka, seniora, kobiety w ciąży, osoby chorej na celiakię lub z alergią na gluten
jak wszechstronnym zbożem jest kukurydza i jak wiele produktów spożywczych z niej powstaje
Ekspertka kampanii –Magdalena Czyrynda-Koleda
Specjalistka ds. żywienia, która oprócz Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na SGGW, ukończyła także psychodietetykę na SWPS w Warszawie.
W pracy z pacjentami wyznaje zasadę, że małe zmiany, w dłuższej perspektywie, prowadzą do długo wyczekiwanych efektów. Zawsze stara się pamiętać, że po drugiej stronie zaleceń żywieniowych stoi człowiek ze swoimi preferencjami, słabościami, doświadczeniami, odmiennym stylem życiem i różnym stanem zdrowia. Tylko działając wspólnie, można osiągnąć więcej.
Na co dzień współprowadzi poradnię „Z kaloriami na pieńku”. Ponadto konsultuje teksty na portalach internetowych, wypowiada się w radio i dzieli swoją wiedzą w telewizji.
Prywatnie mama 9-letniego Jasia, zakochana w tańcu i greckiej kuchni, lubiąca czytać kryminały i książki kulinarne.